1_DSC6829 4_DSC8040 _DSC3339 _DSC3442 _Z1M1269 _Z1M5244 _Z1M5355

 


Meddelande till er som anmält hund till utställningen i Upplands Väsby 21 mars.
Under kommande vecka kommer anmälningsavgifterna att återbetalas minus en administrativ avgift om 50 sek/anmäld hund. Vi har försökt hålla våra utställare skadeslösa i görligaste mån, men efter att vi nu granskat de kostnader vi haft i anslutning till utställningen har vi tvingats ta ut denna avgift. Vi hoppas på våra utställares förståelse och på ert tålamod. Återbetalning sker via SKK. Samtliga utställare kommer att meddelas via mail.

 

 Välkommen till SvVK avdelning ÖSTRA

Svenska Vinthundklubben är en specialklubb inom SKK som har rasansvar för grupp 10 (vinthundar) och även några raser i grupp 5.

SvVK har som uppgift att bevara och utveckla dessa rasers specifika egenskaper, och verka för utveckling av praktiskt bruk av dessa raser. Vilka raser som ingår i SvVK kan du läsa om på SvVK:s huvudsida. SvVK:s avdelningar och verksamhetsklubbar anordnar ca 15 officiella utställningar, och ca 10 lure coursing prov varje år. Utöver detta anordnas även inofficiella utställningar och lure coursing träningar. På våra utställningar har vi som mål att alltid anlita vinthundsspecialister och/eller uppfödare, som domare.

Sedan 1999 är lure coursing är vinthundarnas bruksprov, med certifikat, cacil och championat. Läs mer om lure coursing på https://www.pklc.svvk.se/

      royal